Wat doet een Enquêteur bij Colourview?

Colourview staat erom bekend dat wij 1) leuke bijverdiensten bieden op een sociaal betrokken wijze, 2) het hele jaar door een variatie aan projecten hebben met verschillende onderzoeksthema’s en locaties door heel Nederland en 3) zat mogelijkheden creëren zodat u zichzelf kunt ontwikkelen en door kunt groeien in een parttime functie of bijbaan. Dat is best uniek toch? Maar wat doen onze enquêteurs nu eigenlijk?

Een enquêteur van Colourview interviewt mensen over wat zij belangrijk vinden, hoe zij denken over bepaalde onderwerpen en brengt op een professionele wijze behoeftes in kaart door het invullen van een vragenlijst. Bijvoorbeeld voor de gemeente Rotterdam bevragen wij burgers over uiteenlopende onderwerpen zoals: is men tevreden over de veiligheid in de buurt, wat vindt u van de gemeentelijke dienstverlening en is het voldoende schoon in de wijk?

Colourview doet voornamelijk aan beleidsonderzoeken. Dat betekent dat wij werken voor gemeentes, ministeries en universiteiten die altijd een maatschappelijk doel nastreven. Wij benaderen mensen om vrijwillig mee te doen en informeren ze over het belang voor hunzelf en de maatschappij om mee te doen. Soms krijgen ze ook een presentje voor hun medewerking. Dat is net iets anders dan marktonderzoek of deur-aan-deur verkoop.

Bij Colourview ontvangt u persoonlijke trainingsaandacht

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst bieden wij u gedegen training en instructies om goed voorbereid aan de slag te gaan. Wij lichten u in over praktische zaken zoals hoe je op een vakkundige manier de vragenlijst afneemt en tips & trucs over hoe je mensen kunt treffen en aanspreken. Daarnaast brengen we u essentiële interviewersvaardigheden bij. Gaandeweg wordt u ook persoonlijk bijgestaan door onze projectcoördinatoren die u begeleiden en kijken naar hoe het met u gaat.

We schenken bijvoorbeeld extra aandacht aan de eerste enquêtes die u doet en daarover geven wij u individuele feedback. In vergelijking met onze collega bureaus stellen wij relatief hoge eisen aan de kwaliteit van wat wij noemen het veldwerk. Dus dat betekent dat u goed beslagen ten ijs komt (en dat is vaak een mooie referentie voor andere werkgevers!). Na afloop wordt eventueel een evaluatiebijeenkomst georganiseerd waarbij het veldwerk team samen met een hapje en drankje gaat evalueren. Gezellig toch?

Colourview leert u veel leuke mensen kennen van verschillende culturen

Wat maakt Enquête-werk zo leuk?

Je komt veel verschillende mensen tegen dus leert u met een variëteit aan culturen omgaan. Dat is prettig want sommige mensen zijn uitgesproken vriendelijk of heel gastvrij. Ook door de dagen waarop het minder vlot gaat, ontwikkelt u doorzettingsvermogen. Dat is goed want dat hoort eenmaal bij het leven. Uiteindelijk wordt u er persoonlijk sterker door. Vaak horen wij van onze interviewers dat zij in korte tijd een enorme persoonlijke groei hebben ervaren dankzij het werken bij onderzoeksbureau Colourview.

Met name doorzettingsvermogen, uitstekende sociale vaardigheden en persoonlijke motivatie (ook op andere vlakken!) neemt toe bij mensen die met plezier aan een project hebben gewerkt. U staat sterker in de schoenen als u mensen heeft aangesproken en merkt dat de wereld toch best fijn in elkaar steekt. Met een frisse dosis zelfvertrouwen en nieuwe bagage aan relevante werkervaring zien we dat onze enquêteurs daarna vaak snel terechtkomen op een droombaan. En als u één tot twee projecten goed heb meegedraaid kijken we of u talent heeft om bijvoorbeeld bij ons door te groeien naar veldwerk coördinator. In zulke rollen kunt u leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen.

Lijkt u dit boeiend en interessant werk waarmee u op een sociaal betrokken manier wilt gaan bijverdienen? Meld u zich nu aan via de hoofdpagina!

Wilt u nog meer weten over Colourview? Bekijk onze infographic.

Opdrachtgever? Wilt u een onderzoek laten uitvoeren onder (specifieke) Nederlandse bevolkingsgroepen? Lees over onze werkwijze.

Facebooklinkedinmail
linkedin