Wat doet een Enquêteur bij Colourview?

Colourview staat erom bekend dat wij 1) leuke bijverdiensten bieden met sociale betrokkenheid, 2) het hele jaar door verschillende projecten hebben met een variatie aan onderzoeksthema’s en locaties door heel Nederland en 3) mogelijkheden creëren zodat u zichzelf kunt blijven ontwikkelen en kunt doorgroeien binnen een parttime functie of bijbaan. Dat is best uniek toch? Maar wat doen onze Enquêteurs nu eigenlijk?

Een enquêteur van Colourview interviewt mensen over wat zij belangrijk vinden, hoe zij denken over bepaalde onderwerpen en brengt op een professionele wijze behoeftes in kaart door het invullen van een vragenlijst. Bijvoorbeeld voor de gemeente Rotterdam bevragen wij burgers over uiteenlopende onderwerpen zoals: is men tevreden over de veiligheid in de buurt, wat vindt u van de gemeentelijke dienstverlening en is het schoon in de wijk?

Colourview doet voornamelijk beleidsonderzoeken. Dat betekent dat wij werken voor gemeentes, ministeries en universiteiten die altijd een maatschappelijk doel nastreven. Wij benaderen mensen om vrijwillig mee te doen en informeren ze over het belang om mee te doen voor onze samenleving. Soms krijgen ze ook een presentje voor hun medewerking. Dat is net iets anders dan marktonderzoek of deur-aan-deur verkoop.

Bij Colourview ontvangt u persoonlijke trainingsaandacht

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst bieden wij u gedegen training en instructies om goed voorbereid aan de slag te gaan. Wij lichten u in over praktische zaken zoals hoe op een vakkundige manier de vragenlijst wordt afgenomen en tips over hoe mensen doeltreffend worden aangesproken. Daarnaast brengen we u essentiële interviewersvaardigheden bij. Gaandeweg wordt u persoonlijk bijgestaan door onze projectcoördinatoren die begeleiden geven en kijken hoe het persoonlijk gaat.

We schenken bijvoorbeeld extra aandacht aan de eerste gedane enquêtes en daarover geven wij u individuele feedback. In vergelijking met onze collega’s stellen wij relatief hoge eisen aan de kwaliteit van wat wij noemen het veldwerk. Dus dat betekent ook dat u goed beslagen ten ijs komt (en dat is vaak een mooie referentie bij andere werkgevers!). Na afloop wordt  een evaluatiebijeenkomst georganiseerd onder het genot van een hapje en drankje wordt geevalueerd. Gezellig toch?

Colourview leert u veel leuke mensen kennen van verschillende culturen

Wat maakt Enquête-werk zo leuk?

Men komt veel verschillende mensen tegen tijdens het veldwerk, dus leert u met een variëteit aan culturen omgaan. Dat is prettig want sommige mensen zijn uitgesproken vriendelijk of heel gastvrij. Ook door de dagen waarop het minder vlot gaat, ontwikkelt u een goede dosis doorzettingsvermogen. Uiteindelijk wordt u er persoonlijk sterker door. Vaak zeggen onze interviewers dat zij in korte tijd een enorme persoonlijke groei hebben ervaren dankzij het werken bij onderzoeksbureau Colourview.

Met name doorzettingsvermogen, uitstekende sociale vaardigheden en persoonlijke motivatie (ook op andere vlakken!) neemt toe bij mensen die met plezier aan een project hebben gewerkt. U staat nou eenmaal sterk in de schoenen als u mensen goed leert aanspreken en ontdekt als resultaat dat de wereld best fijn in elkaar steekt. Met veel zelfvertrouwen en een vergaarde bagage aan relevante werkervaring zien we dat de enquêteurs van Colourview vaak sneller terechtkomen op een droombaan. En als u één tot twee projecten goed heb meegedraaid kijken we of u talent heeft om bijvoorbeeld bij ons door te groeien naar veldwerkcoördinator. In deze rollen kunt u uw leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen.

Lijkt u dit boeiend en interessant werk waarmee u op een sociaal betrokken manier wilt gaan bijverdienen? Meld u zich nu aan via de hoofdpagina!

Wilt u nog meer weten over Colourview? Bekijk onze infographic.

Opdrachtgever? Wilt u een onderzoek laten uitvoeren onder (specifieke) Nederlandse bevolkingsgroepen? Lees over onze werkwijze.

Facebooklinkedinmail
linkedin