Stage ervaring opdoen als geen ander

Een stage bij Colourview is anders. Ongeacht jouw ervaringsprofiel, je mag meteen aan tafel zitten en meedraaien als volwaardig teamlid. We denken en beslissen samen. Sommigen zien dat als een grote uitdaging en anderen zien dat meteen als een kans om een mooie stageperiode te hebben. Je krijgt ook serieuze verantwoordelijkheden en daarvoor moet je stevig in je schoenen staan.

Er is voldoende ruimte om te leren op veel verschillende gebieden (zoals beleidsonderzoek, human resources, marketing, sales en sociale media). En coaching is persoonlijk. Maar kwaliteit staat voorop. En dat betekent dat je verantwoordelijkheden moet durven nemen voor de inzet die je toont. Natuurlijk stomen we je klaar om mee te draaien. De ervaring leert dat dit minimaal een maand duurt. Daarom geven we de voorkeur aan langere stageperiodes. Zo kunnen we je goed inwerken en kun jij je draai vinden in de nieuwe omgeving.

We bestaan meer dan twintig jaar, maar werken keihard aan vernieuwing. Dingen moeten soms anders en daarover beslissen we snel. Binnen een dag kan bijvoorbeeld besloten worden om een nieuwe koers te varen (dat is best snel!) en morgen gaan we al aan de slag met experimenteren. Alleen zo weten we wat werkt. Dus de moed om nieuwe dingen uit te proberen, doorzettingsvermogen en creativiteit (goede ideeën) zijn welkom. We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om te werken en dat betekent niet per definitie volle kantoren…

het nieuwe werken bij colourview

Nee, wij schuiven talenten bij waar én wanneer ze nodig zijn. Dat is het nieuwe werken. Wij doen werkzaamheden op projectbasis en voor ieder project is vaak een ander talent nodig en die schuiven meestal aan voor zolang de werkzaamheden duren. Dat geldt voor onze enquêteurs/interviewers, tolken/vertalers en onderzoekers. Een constante factor is ons opperhoofd en dat maakt het ook weer heel persoonlijk. Het werken met projecten merk je ook in de dagelijkse gang van zaken.

Zodra een projectaanvraag binnen komt, gaan we samen meteen bekijken hoe wij dit zo goed mogelijk kunnen invullen, want alles is maatwerk. Dat betekent dat we als team input geven over hoe wij de opdrachtgever zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn (met behulp van onze individuele kwaliteiten). We kijken naar hoe we de juiste enquêteurs op het project kunnen krijgen, binnen de gestelde tijd het project zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren en daarbij de kwaliteit op het hoogste niveau houden. En als het even kan, iets doen we altijd iets extra’s voor onze opdrachtgevers.

Vervolgens sluiten we het project af en evalueren we voor de volgende keer. Dus als een project binnenkomt gaat het roer om en het tempo omhoog. Wanneer de rust terugkeert richten wij ons op doorgaande zaken. Dan zijn we bijvoorbeeld bezig met recruitment, aan het nadenken hoe we onze processen kunnen verbeteren en experimenteren we vaak met kleine simpele stapjes. (Door deze manier van werken hebben we al heel wat successen geboekt tijdens een vorige stage: dankzij haar inspanningen zijn bijvoorbeeld onze uitbetalingsprocedures verkort tot een week na projectafsluiting!)

We weten nooit exact hoe de planning eruit kan zien omdat we vaak aanvragen ontvangen die soms met spoed moeten worden uitgevoerd. Afhankelijk daarvan zullen het karakter en de werkzaamheden (creatief / brainstormend tot proactief / praktisch handelend) van jouw stage ook een (aangename) verassing zijn.  Niemand weet wat de toekomst brengt, alleen dat jij degene bent die de koers bepaalt!

Hieronder staat alvast een overzicht van openstaande stagevacatures, maar open solliciteren mag ook:

    Facebooklinkedinmail
    linkedin